Sunday, 16 December 2012

The Day :D




Hai readers , lama kan tak update . Well , budak malas nak update . Sorry babe ! Tak tidur sehari nie . Teror tak , teror tak ? *kening* . Okey , the tittle is THE DAY ? Apekah itu ? Jeng ... jeng... 

     Semalam seharian dekat kampung . Ala , kampung dekat je lah . You know Titi Serong , Parit Buntar ? That's my nearest hometown . Selalu jugaklah balik . Kalau rajin but my parents always balik . Diorang rajin . Billa tak . Hehehehe . Semalam jugaklah Billa dapat idea nak buat activities dekat cousin cousin Billa . Nak kenakan diaorang sepuas hati . Selama nie den jo kene buli . Tak aci . Harus dibalas dong ~ 

     You know explorace ? Yeah , tu lah activities yang Billa buat dekat diaorang . Dalam pukul 3 petang keluar cari barang nak buat explorace . Kiteorang start dalam pukul 4.30 petang gitu . Billa suruh diorang pakai baju paling buruk . Lagipun diorang kan budak-budak dalam lingkungan 5 tahun sampai darjah 6 paling tua pun . So , boleh lah buli teruk teruk . Yeah man , I'm cruel ! 

     First station , diorang kene kutip batu sebanyak 100 biji dalam masa 2 minit . Amacam boleh ke der ? Kalau gagal harusalah ada denda dia kan ? Macam macam ohh denda dia . Kalau nak cerita kang korang bosan tahap mak jemah lah pulak . So , korang just imagined the 'denda' kay ? Korang tahu budu ? Yeahh budu ? Diorang kena makan dengan mengkudu . Pahit campur busuk menggg ~ Billa pun tak pernah rasa . Kesian diorang . Sorry guys x) !

     Bila dah habis station , semua baling tepung campur pepper dekat orang yang diorang geram . Oh menggg ~ Billa yang banyak kena . Padan muka kenakan orang sangat kan . The last activity is mandi ! What mandi --' . Mesti korang cakap , mandi pun nak bagitahu ? Babe , kalau mandi dekat toilet wa taklah nak habis tenaga nak type . Pikir dongg ! Mandi parit lahh . Billa tak mandi pun takut ade lintah . Eiyuckkk ! geli . Diorang berani boleh la kan ? jealouss :P . 

     Malam tu pulak semua cerita pasal ape yang korang dapat from that activities . Macam macam ado jawapan diorang . Ade yang cakap best , ade yang tak ! Ohhhh , biarlah diorang asalkan kiteorang enjoy gila that day . Bukan selalu kan . Okey , cerita dah tamat . Thanks luangkan masa anda untuk membaca entri saya kali ini . Thankss banget ! *doublewoww* . Here some picture . Enjoy ! 


























* Date dalam gambar tu tak betul k :)


Suke Post Itew ? Like Je lah :) Sayang Korunk :*

No comments:

Post a Comment

- Okey , AwoksAwoks sekalian ! Thanks coz sudi bace

- Sila Comment Di sini , SATU pon jadi lah :D

Copyright@ Segala Yang Dicatat Bukan Fake :D